Ifjúsági találkozó

2024.05.25. 16:40

Zene, előadások is várják a fiatalságot

Július 4. és 7. között tartják a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót, immár 42 alkalommal. A Meghallgatlak címet viselő rendezvény mottója: „Uram, taníts meg minket imádkozni.” (Lk 11,1)

Wald Kata

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a találkozó

Komoly múltra tekint vissza a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Találkozója, amely generációk fiatalságának meghatározó hitéleti-közösségi eseménye - a Máriagyűdi Szűzanya 1982 óta fogadja kegyelmébe az Isten közelségébe szervezett módon, közösségben vágyakozó fiatalokat. 

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is zene, fiatalok, közösség, műhelyek, játék, szentmise, dicsőítés, elcsendesedés várja a résztvevőket, csodálatos természeti környezetben. A találkozó elsősorban a 16 és 35 év közötti fiataloknak szól, de a szombati napon 14 éves kortól is lehetőség lesz részt venni az Ifjúsági Lelki napon. 

Előzetes regisztráció nélkül is látogathatók lesznek bizonyos programok: így például július 4-én a 19 órakor kezdődő nyitó szentmise, Kovács József ifjúsági referens atya celebrálásával. Ugyanígy július 5-én, pénteken 16.30 és 18 óra között Kisiván Csaba atya előadása, majd 19 órától szentmise az előadó atyával. 

A szervezők tájékoztatója szerint szintén regisztráció nélkül lesz megtekinthető július 6-án szombaton a 777 blog szerkesztőinek 10 órakor kezdődő előadása, valamint a 19 órakor kezdődő püspöki szentmisére is minden érdeklődőt szeretettel várnak. Csakúgy, mint a július 7-i , vasárnapi 10 órai záró szentmisére, amelyen a Pécsi Egyházmegye újmisés papjai vesznek részt.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!