A legmagasabb pontszám

2024.06.19. 16:40

Háromszázan kaphatják meg a rektori ösztöndíjat

Idén is együtt izgulhatnak a leendő egyetemisták a pécsi Pont Ott Partin a pécsi Széchenyi téren július 24-én - számoltunk be róla a közelmúltban.

Tóth Viktória

Fotó:

Ezen a nyári napon sokak sorsa megpecsételődik, s nem csak az derül ki, hogy kik jutnak be idén a Pécsi Tudományegyetemre, hanem az is, hogy kinek érdemes pályáznia a rektori ösztöndíjra.

A PTE ugyanis az idei évben is meghirdette az ösztöndíjat a felvételizők legjobbjai számára. 

A pályázati kiírásban közöltek szerint összesen 300 fő nyerheti el az ösztöndíjat, melynek összege az  állami ösztöndíjas hallgatók esetében 150 ezer forint/félév, 4 féléven keresztül. Az összeg önköltséges hallgatók esetében 4 féléven keresztül a hallgató által fizetendő féléves önköltség összegének 50 százaléka azzal, hogy a féléves ösztöndíj összege nem lehet kevesebb, mint 150 ezer forint és nem haladhatja meg a 250 ezer forintot.

A juttatás elérhető az általános és pótfelvételi eljárásban felvételizők számára egyaránt, amennyiben első helyen jelölték meg a PTE valamely nappali tagozatos alap- vagy osztatlan képzését. A kifizetés az adott félévekben 60-40%-os arányban történik, amennyiben aktív a hallgatói státusz és az ajánlott tanterv szerinti az előrehaladás, valamint legalább 30 kredit teljesítése megtörtént elismert kreditek nélkül valamennyi megelőző félévben.

Az ösztöndíjasokat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek köréből választják ki, összesen maximum 150 fő állami ösztöndíjas és 150 fő önköltséges hallgató számára biztosítják a juttatást. A pályázatokat szeptember 1-én, 24 óráig lehet benyújtani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!