Ösztöndíj a diákoknak

2024.06.09. 15:40

Nagyon komoly támogatást kapnak az egyetemisták

A tanárképzéssel kapcsolatos társadalmi igényekre adott válaszul a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara együttműködésben Weszely Ödön néven ösztöndíjat hirdet a 2024 szeptemberében tanári szakra felvett hallgatói számára.

Bama.hu

Komoly segítséget jelenthet ez a fiataloknak

A két kar a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a Pécsi Tudományegyetem tanárképzést hirdető két legnagyobb kara, a BTK, valamint a TTK közös ösztöndíját az egyetemet fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány társfinanszírozásában valósítja meg.

Az ösztöndíj célja, hogy növelje a tanári pálya népszerűségét és a tanárképzésben résztvevő hallgatók létszámát, támogassa tanulmányaik mintaterv szerinti előrehaladását. Az ösztöndíj keretében a 2024/25-ös tanévben felvett nappali, osztatlan munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges tanárszakos hallgatókat az első sikeresen elvégzett szemeszter után 100.000 forintos egyszeri támogatásban, majd a második félévtől – mindaddig, amíg szemeszterenként legalább 30 kreditet teljesítenek – havi 20.000 forintos ösztöndíjban részesítik.

Az ösztöndíj megfelelő előrehaladás esetén öt éven keresztül garantált, amit a sikeres diplomaszerzéskor 400.000 forintos pályakezdési támogatás kísér, tehát a feltételeknek megfelelő hallgatók a képzés során összesen akár 1,4 millió forint támogatásban részesülhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!