Növényvédelem

2024.06.17. 21:00

Permetezik Pécsett a vadgesztenyét, és a dézsás növényeket

A BIOKOM Nonprofit Kft. június 17. és 20. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a vadgesztenye állomány, rózsaágyak, a dézsás növények, valamint egyéb kiemelt helyszínek növényvédelmi munkáit.

Bama.hu

A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly első nemzedékének rajzása miatt van szükség, ezen túl levéltetvek, és egyéb társult gombabetegségek ellen is történik kezelés.

A permetezési munkákra az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek vadgesztenyék kezelése esetén: Topas 100 EC (gombaölő), Coragen 20 SC (rovarölő), Vektafid A (rovarölő), Cuproxat FW (gombaölő), Csöpp Mix (lombtrágya). Egyéb fák esetén: Topas 100 EC (gombaölő), Cuproxat FW (gombaölő), Vektafid A (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Csöpp Mix (lombtrágya). A rózsaágyak esetén: Topas 100 EC (gombaölő), Cuproxat FW (gombaölő), Vektafid A (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Csöpp Mix (lombtrágya), míg a dézsás növények esetén: Csöpp Mix (lombtrágya), Mospilan 20 SG (rovarölő) DECIS Mega (rovarölő) Tazer 250 SC (gombaölő) Cuproxat FW (gombaölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezettek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. A közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A kezelendő vadgesztenyefák közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérjük a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka tervezzük elvégezni, így kérjük az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése, stb. szíveskedjen a melléklet táblázatban foglalt időpontok szerint este elvégezni. Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma módosíthatja a terveket! - olvasható a cég közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában