Palántaadomány

2024.06.15. 18:30

Rászoruló gyerekek nyaralását is segítik

Idén is adományozott zöldségpalántákat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a Katolikus Karitásznak, a korábbi évek hagyományainak megfelelően.

Wald Kata

– A több mint tízezer cukkini-, paprika-, paradicsom-, uborka- és zellerpalánta további nevelése tizenegy egyházmegyében - köztük a pécsiben - összesen 600 rászoruló család hosszú távú élelmezésében nyújt majd segítséget.

- Az állandó felügyelettel és gondoskodással nevelt növények fejlődését az egyetemi dolgozókon kívül, a MATE kertészmérnöki képzésében részt vevő hallgatói is lelkiismeretesen figyelemmel kísérték, több mint 600 munkaórán keresztül. Az idei évben az adományozott palánták között 500 darab zellerpalánta is helyet kapott, színesítve ezzel a zöldségadományok sorát

 - közölték. 

Baranyában Pécs és környékén kívül a felzárkózó településeken élő rászorulók is részesülnek az öngondoskodást elősegítő támogatásból. 

A családok palántákkal való ellátásán kívül a rászoruló gyerekek nyaralásának szervezésére is kiemelt figyelmet fordít a segélyszervezet a mostani időszakban  - meghirdették a Vár a nyár táborozási programot, amelynek során több mint 3000 rászoruló gyermek már biztosan eljut a Katolikus Karitász nyári táboraiba, hogy életre szóló élményeket szerezzen és részt vehessen fejlesztő célú és sportprogramokon. Adományokkal lehet segíteni, hogy még többen legyenek részesei a nyári programoknak - segíteni a 1356-os adományvonal hívásával, a Katolikus Karitász honlapján online adományozással, vagy banki utalással lehet. 

 - Cél, hogy a a tavalyi évhez hasonlóan idén is több mint négyezer hátrányos helyzetű gyermek élvezhesse a napközis vagy bentlakásos táborokban a kikapcsolódást 

- emelte ki felhívásában a Katolikus Karitász. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában