Egy induló

2024.06.09. 12:11

Vannak települések, ahol nem is kell gondolkodni

Nem egy, és nem kettő olyan baranyai település van, ahol nem kell azon mélázni a papír fölött, hogy hova is tegyük az ikszet.

Fülöp Zoltán

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Makovics Kornel

Hetvennél is több helyen ugyanis csak egyetlen egy ember szeretne polgármester lenni. Hogy ennek az-e az oka, hogy az eddigivel mindenki elégedett, s ezért nincs kihívója, vagy csak arról van szó, hogy csupán egyvalaki érzi úgy, hogy többet tehetne a településért a polgármesteri székben, nem tudjuk, de talán nem is fontos. A lényeg: a következő falvakban, városokban nem kell azon izgulni, hogy ki lesz az irányadó 2029-ig:

Ág, Alsómocsolád, Aranyosgadány, Babarc, Baranyaszentgyörgy, Bezedek, Bikal, Boda, Bogád, Bürüs, Csarnóta, Cserkút, Csonkamindszent, Drávacsepely, Drávakeresztúr, Egerág, Egyházaskozár, Ellend, Erdősmárok, Fazekasboda, Felsőegerszeg, Görcsöny, Görcsönydoboka, Gyöngyösmellék, Hásságy, Hegyhátmaróc, Hirics, Hobol, Hosszúhetény, Kákics, Kárász, Kemse, Kisbeszterce, Kisdér, Kisherend, Kisjakabfalva, Kiskassa, Kovácsszénája, Köblény, Lippó, Lothárd, Lovászhetény, Magyarlukafa, Maráza, Mecsekpölöske, Meződ, Mindszentgodisa, Nagypall, Okorág, Ófalu, Palé, Patapoklosi, Pellérd, Pécsdevecser, Piskó, Pócsa, Sásd, Siklós, Somberek, Szalatnak, Szaporca, Szárász, Szellő, Szemely, Szilágy, Szilvás, Szörény, Szulimán, Szűr, Tengeri, Téseny, Varga, Velény, Vékény, Villány, Zaláta.

A fejleményekről, érdekességekről, rendkívüli eseményekről honlapunkon folyamatosan beszámolunk – ha kíváncsi a baranyai helyzetre, akkor tartson velünk, kövesse folyamatosan frissülő hírfolyamunkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!