Kiállítás-on

2022.01.22. 17:37

Hat ifjú szobrász művét csodálhatjuk a Nádor Galériában

A Nádor Galéria kiállításán a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hat fiatal végzős szobrászhallgatójának alkotásaiból egy izgalmasnak ígérkező válogatást tekinthetünk meg.

Móga R.

Márfi Virág alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők

Nyomon követhetjük az egyéni alkotói munkát a tervezéstől egészen a megvalósult műtárgyakig. A kiállítás tematikájában fontos szerepet játszik az autonóm művészi tevékenység, vagyis az egyéni alkotói program és az egymásra hatás, a kísérletezés, a hasonló problémafelvetés, valamint a közös munkatapasztalat. 

 

A kifinomult grafikák, a fotók, a szobrok és az installációk mind-mind dokumentumai az elmúlt esztendők alkotói útkereséseinek. Roncsok, letört darabok és szilánkok. Részben kiforrott műalkotások, részben pedig előremutató elképzelések. A kiállítás a hallgatók közös kezdeményezéséből valósul meg, amely egyben a diploma megszerzése előtt a Művészeti Karon eltöltött közös hallgatói korszak lezárását is jelenti számukra. 

 

A „Fragmentum” című kiállítás hat alkotója: Dani Tamás, Kövics Milán, Márfi Virág, Menyhárt Marcell, Szabó Dániel Márton, Udvardi Boglárka. 

A tárlatot Fekete Dénes nyitotta meg január 21-én 18 órakor. A bemutató február 4-ig lesz látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában