Bármilyen teret képesek benőni

2022.12.20. 09:25

Nejlonharisnyák alkotják a Művészetek és Irodalom Házában kiállított darabokat

A pécsi Művészetek és Irodalom Háza ad otthont Mukus Roxána Parfüm felhő című installációjának, amely december 20-án is megtekinthető az intézmény épületében.

Cz. E.

A tárlat tervei a 2020 és 2021 közötti karantén időszakban készültek el. A kiállítás anyagaihoz inspirációt nyújtottak a biológiakönyvek, a gombalexikonok és az orvosi könyvek illusztrációi, azok közül is leginkább a természetben fellelhető organikus struktúrák mikroszkopikus képei, mint például a gombaspórák és a csontvelő.  A kiállított tervek testszínű nejlonharisnyából és polisztirol gyöngyből tevődnek össze.  

A művész elmondása szerint célja egy olyan installáció létrehozása volt, ami élőszövetként bármilyen teret képes benőni. Még pedig azon okból kifolyólag, hogy a karantén alatt a szobájában, azt követően pedig az egyetemi terekben és a különböző galériákban is egyaránt kiállítható legyen.  Rugalmasan, a térhez illeszkedően alkotta meg munkáit, ezért öntapadós tépőzár korongokkal látta el az elemeket, hogy könnyen mozdítható legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!