Moziajánló

2023.02.25. 10:18

Zárul a Re:verzió Filmfesztivál legjobbjait bemutató időszak az Apolló Moziban

A Re:verzió legjobbjait bemutató három nap február 25-én lezárul. Este 8 órai kezdéssel a magyar-szlovák dokumentumfilmez, A magunk módjára üvölteni című alkotást vetítik az Apolló Moziban.

Cz. E.

Fotó: AS

A film középpontjában Kassák Lajos művész áll, akinek neve összeforrt a 20. század történelmi korszakaival. Az alkotás Kassák élettörténetén keresztül követi végig olyan kortárs közép-európai művészek sorsát, akik szintén a helyüket keresik a világban.  

A dokumentumfilm miközben végig kalauzol a Kossuth-díjas autodidakta magyar író, költő, műfordító, képzőművész életén olyan kérdésekre keresi a válaszokat, mint hogy: „A művészet megváltoztathatja a közéleti diskurzust?", „Mennyire tudja befolyásolni egy művész a társadalmat?", „Mit jelent nekünk ma a művészet, a közösség, az aktivizmus, a függetlenség és a siker?". 

A kilencvenhét perces alkotást Dér Asia rendezte, aki a DocNomads MA programjában végzett dokumentumfilm-rendezőként. 2016-ban diplomafilmje, amely a Levelek Anyámtól címet viseli, esélyes volt a Magyar Filmhét első Magyar Filmdíjára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!