Otthonra talált

2023.03.20. 18:44

Helyben élő képzőművész tárlatát nyitják meg a művelődési központban

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: guruXOX

Helyi képzőművész tárlata nyílik meg március 28-án 17 órakor a hosszúhetényi Nemes János Művelődési Központban - Tóth Dezső festő- és grafikus művész bemutatkozó kiállítását Aniszi Kálmán író nyitja meg.

Tóth Dezső feleségével 2013-ban talált otthonra Hosszúhetényben. A művész családi házában lévő műtermében alkot, pályáját a természetfestészet dominálja, de az ember­ábrázolástól sem idegenkedik. - Korábbi munkái mellett a baranyai táj, a Mecsek ihlette grafikái, festményei, valamint fából készült plasztikái lesznek láthatók a bemutatkozó kiállításon - közölte a művelődési központ.

Tóth Dezső Erdélyben született, majd Amerikába vándorolt és Floridában telepedett le. Ott tartózkodása alatt elsajátította az ólomberakásos vitrál technikát is, amelynek alkalmazásával készült a nyolc nagy méretű templom ablak, amelyet a miami-i Krisztus Első Magyar Egyesület Egyháza templomának ötvenedik évfordulóján adtak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában