Kiállítás is nyílik

2023.03.08. 08:56

Tehetséges festőművész-hallgatókat díjaznak a Nádor Galériában

A Nádor Galériában adják át a 2023-as Tolvaly Ernő festészeti díjakat március 8-án, délután 5 órakor, amellyel egy időben az ehhez kapcsolódó kiállítást is megnyitják.

Cz. E.

Illusztráció

Fotó: Rawpixel.com

Az elismerést a Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére alapította dr. Colin Foster, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának volt dékánja 2010-ben, amellyel a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatókat díjazzák és támogatják. A díjat 2010 óta minden tavaszi szemeszter elején átadják. A díjazottak személyéről szakmai zsűri dönt.  

Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet titokzatos alakja volt. Csendes személyiség jellemezte, de ennek ellenére az 1970-es évek óta 2008-ban bekövetkezett haláláig nagy hatást gyakorolt pályatársaira művészként, szervezőként és tanárként is. Az 1946-ban született festőművész 1972 és 1976 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán tanult, majd 1999-től ő vált a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Festészet Tanszékének vezetőjévé.  

A tárlatot Gnándt Ferenc képzőművész fogja megnyitni, amely egészen március 24-ig lesz megtekinthető hétköznaponként délután 14 és 18 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában