Egy évet várni kell

2023.07.02. 14:40

Elmarad idén a Mozsgói Kakasfesztivál

A kakasrajongóknak egy évet várniuk kell a népszerű Mozsgói Kakasfesztiválra.

Mohay Réka

Fotó: Berán Dániel

Tavaly július elején rendezték meg a programot nagy sikerrel, a járvány után újult erővel. Idén azonban ismét elmarad a fesztivál, azt is mutatjuk, hogy miért.

A rendezvényhez tartozó közösségi oldal felületén tette közzé a község vezetősége ennek okát:

„Sokan érdeklődnek a kakasfesztivál iránt, ezért szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy az idei évben miért nem tartjuk meg ezt a nagysikerű rendezvényt. Az újságban már többször olvashatták, hogy a fesztivál területén nagy mértékű fejlesztéseket fogunk végezni. A pályázatot már megnyertük, az összeg a rendelkezésünkre áll. Viszont a közbeszerzési eljárás lefolytatása után lehet csak az építkezést elkezdeni. Mivel nem tudtuk, hogy mikor lesz döntés és mikor indul a beruházás, nem lehetett előre tervezni. A fesztivál szervezését ugyanis már január hónapban meg kell kezdeni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a 2023. évben nem rendezzük meg a kakasfesztivált. A jövő évben természetesen, a már megszokott színvonalon, a legnagyobb erőbedobással, megtartjuk!”, olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!