Újra Villányba hív a péntek

2023.07.26. 07:00

Nincs baj Baby! - Sipos F. Tamás és a Kowalsky Meg a Vega koncertezik pénteken Villányban

Pénteken újra fergeteges hangulat uralja majd a Villányi Rendezvényteret, amikor is a Ha péntek, akkor Villány rendezvénysorozat keretében a Kowalsky Meg a Vega szórakoztat majd a fülbemászó dallamaival.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az idei évben már egy fergeteges, abszolút teltházas „Ha péntek, akkor Villány” rendezvényt maga mögött tudhat a bor városa, májusban ugyanis Azahriah adta ez eddigi legjobb vidéki koncertjét Villányban. A programsorozat most pénteken, azaz július 28-án folytatódik, melyre szintén több ezer látogatót, szórakozni vágyó vendéget várnak, hiszen olyan előadók szórakoztatnak, mint a Kowalsky Meg a Vega, vagy Sipos F. Tamás. A szervezők a koncert mellett többek között borkóstolókat, és gasztroélményeket is kínálnak a látogatóknak. Emellett a programok lehetőséget adnak az élvezetes szórakozásra, az aktív pihenésre és a közösségi élményekre. 

A kapukat 18 órától nyitják a Rendezvénytéren, az első fellépő, a Harka Táncegyüttes pedig 19:30-kor lép színpadra. A néptáncosokat a ’90-es évek slágergyáros énekese, Sipos F. Tamás követi, amely után 21 órától fülbemászó dallamaival, tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel a Kowalsky Meg a Vega várja a közönséget. A koncert után éjszakába nyúlóan a Royal zenekar utcabálján szórakozhatnak a még talpon lévők. A helyieknek, és a 14 év alatti fiataloknak továbbra is ingyenes a program. 

A koncert másnapján is érdemes Villányban maradni hiszen a Villányi Pincesor Turisztikai Egyesület a „Ha szombat, akkor is Villány” keretében ismét kézműves kitelepülőkkel, ingyenes zenés-táncos programokkal kedveskedik a pincesorra látogatóknak. 16 és 18 óra között a Happy Hours akció keretén belül, a résztvevő pincészetekben 50 százalék kedvezménnyel fogyaszthatóak a megjelölt termelői borok. A kulturális programok délután 15:30-kor kezdődnek Palásti Máté jazz- és flamenco gitárművész műsorával a Diófás tér színpadán. 17 órától a Kapronczai Táncegyesület műsora és táncos felvonulása kápráztatja el a vendégeket, 18 órától pedig a PTE Brass Band zenél a Diófás színpadon. 

Augusztusban a Halott Pénz ad koncertet

A „Ha péntek, akkor Villány” rendezvénysorozat idén nyáron még egyszer, augusztus 18-án tér vissza, akkor a Halott Pénz lesz a fő fellépő a Villányi Rendezvénytér színpadán. Másnap pedig szintén a pincesorra várják a Villányba látogatókat a Ha szombat, akkor is Villány! program keretében. Kenyérünnep a Villányi soron címmel szervez majd programokat az egyesület. Az október 6-8-án zajló 35. Villányi Vörösbor Fesztiválon pedig olyan előadók szórakoztatnak majd, mint a Kozmix, Szikora Róbert és az R-GO, valamint Rúzsa Magdi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!