Nem engedhetünk 48-ból!

2023.10.06. 19:15

Csizmadia: ma is meg kell harcolnunk a magyar szabadságért! - galéria

A magyar nemzeti szuverenitás megőrzésének fontosságát hangsúlyozta az október 6-ai megemlékezésen a Fidesz pécsi frakcióvezetője.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

Csizmadia Péter az Aradi vértanúk útján arról beszélt, hogy a napjaink birodalmi törekvéseivel szemben a magyaroknak ma is meg kell vívniuk harcukat a szabadságért.

Mint kiemelte, a 19. század első fele Európában a birodalmak kora volt, és a kontinens nemzetei néhány góliát markából próbáltak kiszabadulni. Bár a Habsburg Birodalom először meghátrált, végül „bosszút esküdött”, ezért a szuverenista erők kénytelenek voltak fegyvert ragadni, hogy megvédjék szabadságukat.

A jobboldali politikus figyelmeztetett: ma is vannak olyan erők, akik birodalmi tetőt akarnak ácsolni a magyarok feje fölé. „Az aradi vértanúk nekik is üzennek: laktunk már ilyen házban, tudjuk, hogy milyen az, amikor a magyarok másodrendű állampolgárai lehetnek hazájuknak, és ebből többet nem kérünk” – hangoztatta. 

Csizmadia Péter egyúttal leszögezte: „meg kell védenünk a szuverenitásunkat és ma is meg kell harcolnunk a magyar szabadságért”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!