Virtuális élménytúra is lesz

2023.10.05. 15:40

Kétnapos Baranya Vármegyei Értékfesztivált rendeznek Siklóson

Idén Siklós ad otthont a Baranya Vármegyei Önkormányzat által szervezett vármegyenapnak, melyet október 13-án rendeznek meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: MW

A délelőtti ünnepségen, a Siklósi Vár udvarán átadják a Baranya Vármegyei Közgyűlés díjait, délután pedig kezdetét veszi a programhoz kapcsolódó, ingyenes Baranya Vármegyei Értékfesztivál. Az érdeklődők Baranya kincseiről láthatnak filmvetítést, a programon bemutatkoznak a Baranya Vármegyei Értéktár tagjai, illetve virtuális élménytúrára hívják a látogatókat Baranya értékei között. Emellett kézműves vásár, kézműves foglalkozások, népi és családi játékok, arcfestők, csillámtetoválók, rodeóbika, eurobungy és ugrálóvárak várják a kicsiket és nagyokat.

A színpadon pénteken 16 órától „A harkányi gyógyvíz és az Ördögszántotta hegy legendája” című zenés-táncos produkciót láthatja a közönség, 17.30-tól a Mecsek Néptáncegyüttes fellépése következik, este 19.30-tól pedig a Kormorán zenekar ad élő nagykoncertet. 

Másnap, október 14-én szombaton 10.30-tól a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, 11 órától Tamás Éva Játéktára interaktív gyermekkoncertje várja a kicsiket, 12:45-től pedig a PTE Brass Band örvendezteti meg a közönséget. Ezután 13.45-től Rudán Joe Akusztik zenél, majd 15.15-től a Pelikán Néptáncegyüttes bemutatója lesz hallható és látható. 15.45-től operettslágerekkel Götz Attila és Stubendek Katalin kápráztatja el a közönséget, utánuk pedig a Misina Néptáncegyüttes mutatja be Sorscsillag című táncszínházi nagyelőadását. A rendezvényt Szarka Tamás és zenekara (Ghymes) Kézfogás című élő nagykoncertje zárja. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a kétnapos Baranya Vármegyei Értékfesztiválra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában