Nem szokványos

2024.01.04. 12:00

Vacsorás, interaktív színházi előadást játszanak kamaszoknak és szüleiknek

Vacsorás színházi előadást játszanak az Escargo Szobaszínházban, január 12-én 19 órától.

Mohay Réka

A Tóth Zoltán rendezte #apa#anya#én már nem kevesebb mint öt éve van műsoron, a Bóbita Bábszínházzal együttműködésben létrejött produkció igen népszerű a családok körében, s most újra, vacsorajegyes lehetőséggel egybekötve játsszák, így az érdeklődők friss élményt szerezhetnek a produkcióról még a nyár elejére, a Bóbita Bábszínházba tervezett folytatás bemutatása előtt. Nem is szokványos színdarabról van szó, hanem komplex színházi nevelési előadásról, melyben a hagyományos színjátszás elemeit interaktív rész követ, a nézők, bekapcsolódhatnak, maguk is részeseivé válva a történetnek. 

Rácz Attila, Matta Lóránt, Papp Melinda, Szabó Dalma és Arató Máté segítségével egy család életébe pillanthatunk be, nevesül Vajdáékhoz. A szülők idősebb gyermeke, a tizenkilenc éves fiatal kijelenti, ő már felnőtt, s joga van arra, hogy saját tervei, ötletei szerint alakítsa az életét. Ez a pillanat a két szülőt rádöbbenti arra, hogy ők bizony jó pár éve elmúltak tizenkilenc évesek, de a legtöbb álmukat még nem tudták megvalósítani, ezért elhatározzák, hogy ők is erre fognak törekedni. Ebből indul el egy interaktív társasjáték a nézőkkel, hogy mi történik akkor, ha mindenki álmokat akar megvalósítani? – így vázolta fel az alapszituációt Tóth Zoltán rendező, aki a júniusra tervezett folyatás megalkotója is lesz.

Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója korábban az előadás kapcsán megfogalmazta, az elmúlt években számos pozitív visszajelzés érkezett az #apa#anya#én kapcsán, ugyanis sok családban mély és fontos beszélgetéseket indítottak el a látottak.

Júniusra tervezik a folytatás bemutatóját

A tavaszra készülő, Ajándék munkacímű folytatásban egy még több kihívást ígérő, értő módon eddig keveset tárgyalt helyzetet dolgoznak fel, mégpedig azt, milyen az, amikor egy kamaszévei végét járó fiatal nem tervezetten esik teherbe, s így egy nem várt gyermek érkezik a családba. Az előadással a készítők célja, hogy súlyt adjanak a gyermekvállalás átgondolt és tiszta útjához, hogy a játszott és megélt helyzet okozta tanult tapasztalat segítse az átgondolt családtervezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!