A jazz-show folytatódik

2024.02.24. 22:00

Év végéig minden hónapban hazai tehetségek játszanak az E78-ban

Beszámoltunk már arról, hogy az év első felében a Metronóm Jazz Klub pazar válogatást hoz az E78-ba a hazai jazztehetségekből. Most pedig elkészült az év teljes programja, mely szerint az esztendő második felében is minden hónapban érkezik majd kiváló jazzprodukció.

Mészáros B. Endre

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tsuguliev

Nézzük hát, hogy mit kínál az immár 23 éve működő Metronóm Jazz Klub Kacsányi Éva vezetésével. Érdemes felidézni az első félév programját is, eszerint márciusban a Tálas Áron Triót, áprilisban a Gáspár Károly Triót (feat. Gereben Zita), májusban a Szakcsi Jr. Renaissance-t, júniusban a Vörös Niki New Projectet, júliusban a Szőke Niki Quintetet hallhatjuk, augusztusban pedig már van pontos időpontja 15-én Csemer Boglárka Boggie fellépésének is (ő képviselte hazánkat a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon).

Szeptemberben a pécsi jazzdobos újra hazatér egy koncertre, Bágyi Balázs 12-én a Visegrád Jazz Band formációval érkezik. A projekt zenekar egy V4-es pályázatnak köszönhetően jött létre és tagjai a négy kelet-közép európai ország kimagasló művészei. 

Október 17-én a Subtones lesz a vendég. A Subicz Gábor trombitás által alapított zenekar igazi szupergroup, közönségkedvenc koncertzenekar jazzpop stílusával. Novemberben újra jön Dés András (A Borbély Trió tagjaként járt már itt februárban). Az ütőhangszeres a Mash trióval érkezik 14-én, és ebben a csapatban iráni gitáros (Mahan Mirarab) valamint osztrák klarinétos (Vincent Pongrácz) is található. Végül a Metronóm Jazz Klub estjeit december 5-én egy újabb pécsi jazzmuzsikus, Hofecker Dániel Next day sextetje zárja. A trombitaművész és zeneszerző a bigband játék elismert hazai művésze, és mindig akad a tarsolyában néhány új szerzemény. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában