Klasszikus és kortárs

2024.02.29. 15:40

Pécsi művészek alkotásait állították ki a budapesti Bálnában

Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit az Art and Antique Budapest, amely Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására.

Czeczon Enikő

Forrás: Ancora Contemporary Gallery facebook

Fotó: zolt4nkov4cs

Február 29. és március 3. között rekordszámú galéria képviselteti magát a budapesti Bálnában, köztük a pécsi Ancora Contemporary Gallery. A baranyai vármegyeszékhelyen 2022 tavaszán nyílt meg a galéria, amelynek missziója, hogy bemutassa és támogassa az új generáció legígéretesebb tehetségeit. 

A galéria ugyan még csak rövid ideje létezik, programjaival mégis Pécs kulturális életének fontos részévé vált, illetve más galériákkal is együttműködik, így a hazai művészeti életben is hamar ismertté vált. 

Egyszerre kiállítóhely és szellemi műhely is az Ancora Contemporary Gallery, amely igyekszik a fiatal művészeket a gyűjtőkkel összekapcsolni, valamint lehetőséget teremt arra is, hogy a műkedvelő közönség elmerülhessen az alkotásokban és a tárlatok során beszélgetésekbe mélyedjenek. 

A pécsi galéria a 2024-es Art and Antique vásáron kortárs képzőművészek festményeit és plasztikáit mutatja be. A kiállító művészek Bóbics Diána, Kanics Dorottya, Knyihár Bence, Szeberényi Anna, Tollas Erik és Varga Rita. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!