A bor nyelvén

2024.03.10. 15:00

Magyarországi németek mérik össze boraikat

Czeczon Enikő

Tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyarországi Németek Országos Borversenyét, amelyet a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Mecseknádasdi Szőlő és Bortermelők Egyesülete közösen szervez.  

Az országos borversenyen minden kis- és nagytermelőt tisztelettel várnak. Az eseményen kiosztják a magyarországi németek legjobb fehér-, rosé- és vörösbora megtisztelő címet, valamint számos különdíjat is odaítélnek a termelőknek.

A versenyre egy termelő több mintával is nevezhet, amelyről bővebb információ olvasható a mecseknadasd.hu oldalon. A borokat március 19-én és 20-én délután 1 és 6 óra között lehet leadni a mecseknádasdi Kultúrcentrumban. A borokat a leadást követően, március 21-én és 22-én bírálják el, az eredményhirdetésre pedig április 6-án délután 6 órakor kerül sor a Sportcsarnokban.

Az ünnepélyes rendezvényen vacsorával és bállal várják az érdeklődőket, amelyről bővebb információ szintén Mecseknádasd Önkormányzat oldalán olvasható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában