Szembe kerül fő riválisával

2024.05.03. 10:30

Digitális felújított változatban nézhetik meg a rajongók a régészprofesszor első kalandját

Újra nagyvásznon élvezhetik a rajongók az Indiana Jones és a frigyláda fosztogatóit. Pécsen az Uránia Mozi vetíti a digitálisan felújított változatát a filmnek délután 6 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Indiana Jones karakterét nem kell bemutatni. Ő egy nem mindennapi régész, egy igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egyik kalandja során egy perui dzsungelben, egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq kezében landol. A régészprofesszor ezután egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt az amerikai titkosszolgálat megbízásából, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát, de nem lesz könnyű dolga Dr. Jonesnak, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik. 

Indiana Jones első kalandját 1981-ben mutatták be, ami az év legjövedelmezőbb filmjévé vált. Nyolc Oscar-díjra jelölték 1982-ben, köztük a legjobb film kategóriában, de végül csak négyben győzött: legjobb hang, legjobb vágás, legjobb vizuális effektek és legjobb díszlet. Mindemellett pedig számos további elismerést is bezsebelt, köztük hét Szaturnusz-díjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!