Bikali Élménybirtok

2024.06.18. 12:00

Mátyás, az igazságos lóháton veszi be a reneszánsz paradicsomot

A bikali Puchner Birtok számos színházi előadást, lovas produkciókat, zenés és prózai produkciókat kínál a nyár folyamán. A Bikali Élménybirtok rendszeres programjai mellett lesz látható többek között a Nemzeti Lovas Színház Mátyás, az igazságos című családi rockmusicalje, amit három alkalommal mutatnak be Bikal reneszánsz élménybirtokán.

Mohay Réka

A Mátyás, az igazságos egész családnak szóló előadás, Kinizsi Pál és Mátyás király barátságán keresztül, látványos módon kívánja ismertetni a történelmi eseményeket a Bikali Élménybirtok színpadán.

Bikali Élménybirtok
Bikali Élménybirtok a nyárra is kínál programokat.

– Mátyás királyt Magyarország legnépszerűbb királyaként emlegetik, akinek talán történelmünk során először sikerült úgy felvirágoztatni hazánkat, hogy azt európai mércével mérve is elismerték. A darab a fiatalok számára is közérthetően, a Mátyás királyról szóló legendás mesék elemeiből táplálkozva, rendkívül látványos módon mutatja be a történelmi eseményeket 

– írják a szervezők.

Ígéretük szerint az előadás számos izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára: a hősiesség, bátorság, szerelem és cselszövés egyaránt megjelenik a kalandos előadásban.

A lovagok és katonák, a királyi udvar lakói és a táncosok színes kavalkádja show műsorral, látványos csatajelenetekkel készül. Megjelenik Mátyás udvari bolondja is, humoros rigmusokkal, de nem maradnak e a csatajelenetek és az intrikák sem.

Az események és a harcok a földön és lóháton egyaránt zajlanak majd.

A címszerepben a Buch Tibort láthatja a közönség, aki több alkalommal fordult meg a Pécsi Harmadik Színházban is, télen a „Szeretettel…” címmel tartott Valentin napi gálakoncerten is hallhatták. Kinizsi Pált pedig Pintér Tibor formálja meg a lovas színházi előadásban.

A Mátyás, az igazságos három alkalommal lesz látható Bikalon: július 13-án, július 20-án, illetve augusztus 3-án 20 órai kezdettel.

A két főszerepet alakítók visszatérnek a Nemzeti Lovas Színház másik produkciójában, a Honfoglalás című előadásban is. A Koltay Gábor által rendezett, azonos című történelmi film alapján készült rockoperát a rendező testvére, Koltay Gergely és Szűts István írta, a lovas színházi feldolgozást Pintér Tibor készítette. Az előadásban a témához ebben az esetben valóban szorosan illeszkedő módon, lóháton (is) zajlanak majd az események. A Honfoglalás július 27-én, augusztus 10-én és augusztus 17-én lesz látható 20 órától.

Zene, próza, humor a Bikali Élménybirtok előadásain

Mindemellett több egyéb előadás is látható lesz, főként az Ágens Társulat és Bikali Élményszínház tolmácsolásában. Így kerül színpadra a Tücsök és a Hangya zenés mesejáték, amely a gyermekes családok számára kínál kikapcsolódást. Az érettebb korosztályt célozza a Rock a billi buli című koncertszínházi előadás. Orlik István ismét előadja az Apuzárási pánik című egyszemélyes stand up-ját, melyben a szülővé válás kihívásairól és humoros, ámde örömteli pillanatairól vall. Szintén őt láthatjuk a  Flúgos zenetörténet című előadásban, illetve a Zenemesék egy titokzatos utazó batyujából című bemutatón, melyet a szervezők „kicsiknek, nagyoknak és nagyon nagyoknak” egyaránt ajánlanak. 

Az idei nyár folyamán is látható lesz A Fényteremtő – zenés fénymágia látványos show-ja is, mely különleges látványvilággal kívánja elvarázsolni a közönséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában