Hamarosan kezdődik

2024.06.29. 17:40

Életreszóló élmények várják a találkozón a fiatalokat

Hamarosan kezdetét veszi a 42. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó - négy napon át zene, fiatalok, közösség, műhelyek, játék, szentmise, dicsőítés, elcsendesedés, életreszóló élmények várják a fiatalokat.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Idén is négy napos találkozóra várják a keresztény fiatalokat Máriagyűdön - július 4. és 7 között immár 42. alkalommal rendezik meg a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót.

Tavaly - a Pécsi Egyházmegye beszámolója szerint - csaknem százhetven fiatal vett részt a nagy múltú rendezvényen. Több mint ötven plébániáról érkeztek a lelki feltöltődésre vágyók, és nem csak a Pécsi Egyházmegyéből, hanem Sopronból, Budapestről, Miskolcról, Boldogkőváraljáról és Szegedről is.

A találkozó programját a fiatalok alakítják évről évre. Jellemzően két komoly hangvételű előadás hangzik el a bő három nap alatt, és van lehetőség kisebb csoportokban, vagy akár négyszemközt is megvitatni az elhangzottakat. Idén Kisiván Csaba atya, valamint a 777 blog szerkesztőségének tagjai a meghívott előadók.

A 42. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó mottója: „Meghallgatlak". A rendezvényre a 16-35 év közöttieket várják, de a szombati Ifjúsági Lelkinapon a 14 éves fiatalok is részt vehetnek. 

– Zene, fiatalok, közösség, műhelyek, játék, szentmise, dicsőítés, elcsendesedés, természet, életreszóló élmények

 - mindezt kínálja a találkozó.

Július 4-én 19 órakor a nyitó szentmisét Kovács József ifjúsági referens atya celebrálja. Másnap, július 5-én pénteken 16.30 és 18 óra között tartja előadását Kisiván Csaba atya, majd 19 órától szentmise kezdődik, az előadó atyával. A 777 blog szerkesztőinek előadását július 6-án, szombaton 10 órai kezdettel hallgathatják meg az érdeklődők, majd 19 órakor kezdődik a szentmise Felföldi László megyéspüspökkel. Július 7-én vasárnap 10 órakor pedig a hagyományoknak megfelelően a Pécsi Egyházmegye újmisés papjaival tartják a szentmisét. Mindezeken a programokon előzetes regisztráció nélkül is részt lehet venni a négy nap során, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában