Irány a Zrínyi tér!

2024.06.20. 16:59

Nyilvános próbával készülnek az Élőzene Világnapjára

Tóth Viktória

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar

Fotó: Fúvószenekar

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar az Élőzene Világnapja alkalmából már sok különleges és extra zenei teljesítménnyel, produkcióval rukkolt elő. Az elmúlt évtizedekben ezen a napon többek között 24 óra alatt Baranya vármegye 13 városban adtak térzenét (2001); a Balaton 22 kikötőjében adtak kis koncerteket körbehajózva a Balatont (2002); ezt megismételve a Zrínyi emlékév alkalmából szintén körbehajózva a Balatont 23 kikötőben adtak hajófedélzeti koncerteket az érdeklődőknek, melyet Magyar Rekordként bejegyeztek (2016). Idén egybeesik a tanév utolsó tanítási napja és az Élőzene Világnapja, mindkettő június 21-én van. A fúvószenekar pedig most is egy különleges rendezvénnyel készül a napra. 

– Nyilvános zenekari próbát tartunk, melyen egy indulót fogunk kielemezni a hallgatóság számára, közben bemutatva, hogy melyik hangszernek milyen szerepe van a zenekarban és, hogy mi is a jellemzője az indulónak. Utána a közönség a kitett repertoárból választhat és azt eljátsszuk nekik

 – ismertette Deichler András, a fúvósok karnagya. – Jöjjenek el június 21-én 19 órára a Zrínyi térre, hogy a zene láthatatlan szálakkal összekössön bennünket és a hangok világához közelebb kerüljenek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában