Űr, fizika, Zsolnay

2024.07.09. 10:30

Hűsítő programokkal vár a Zsolnay Negyed a nagy melegben is

Megint egyre melegebb van odakint, így keressük azokat a programokat, amelyek beltérben vannak. A Zsolnay Negyedben találunk is ilyet párat július 9-ére.

Czeczon Enikő

Képünk illusztráció

Fotó: Löffler Péter

A pécsi Planetáriumban délelőtt 11 órától a Helyünk a világegyetemben előadás keretében bemutatkozik a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. 

Ha valaki nem lelkesedik az űrért, akkor szintén délelőtt 11 órakor Hűsítő sétára invitálják az érdeklődőket a Zsolnay Negyedbe, amely során idegenvezetők mutatják be a negyedet, és elmesélik a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit.  

Délután 3 órakor a legszebb Zsolnay tárgyakat csodálhatják meg a negyedbe érkezők szakavatott vezető kalauzolásával a Felfedező séta a Zsolnay Aranykora – Gugyi gyűjteményben című program keretében. Szintén ebben az időpontban Varázsóra - Legkedvesebb kísérletek címen várják a kicsiket és a nagyokat a látogatóközpont 24-es termében, ahol az eddigi Varázsórák legkedveltebb és leglátványosabb fizikai kísérleteit mutatják be.  

Ha pedig délutáni időpontban vágynánk az űrbe, akkor 4 órakor a csillagos égbolton kalandozhatnak az érdeklődők a Planetáriumban. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. 

Részletekért és részvételi információkért keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában