labdarúgás

2018.12.11. 15:00

Örömmel szerváltak a gyerekek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által adományozott, teqball-asztal elnevezésű innovatív sporteszközzel gazdagodott tegnap délután a Szent Mór Iskolaközpont.

Szabó Dániel

A teqball egy egyre népszerűbb futballalapú sport, amit egy asztalitenisz szerű, hajlított asztalon játszanak. Mind profi, mind amatőr focisták számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentráció- és állóképességük fejlesztésére. A teljes egészében magyar találmány, néhány év alatt az egész világon elterjedt. A sportág nagykövetei közé tartozik például Lionel Messi és a szintén aranylabdás Ronaldinho is.

Tegnap délutántól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlásának köszönhetően, már a Szent Mór Iskolaközpont diákjai is próbálgathatják és fejleszthetik ügyességüket a sporteszközön. Az ünnepi átadáson Nagy Andrea, az intézmény igazgatója háláját fejezte ki a Máltaiaknak, és arra kérte a jelenlévő gyerekeket, hogy úgy vigyázzanak az asztalra, hogy az hosszú ideig az örömük forrásaként tudjon szolgálni. Majd elárulta, hogy egészen komoly teqball-bajnokságokat is szeretnének szervezni az új sportcsarnok tetején, ahol már a helyét is megtalálták az asztalnak. Ezt követően Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője is felszólalt. Kiemelte, az ifjúságé a jövő, így a rászorulók és a kirekesztettek támogatása mellett az alapítványnak kötelessége, hogy a gyermekek fejlődését is segítse.

Majd az öt éve alakult, hátrányos helyzetűeknek sportolási lehetőséget biztosító Málta SE edzői tartottak bemutatót a diákoknak, akik aztán egymás után rohantak le a nézőtérről, hogy birtokba vegyék új játékukat. A sort egy labdarúgást kedvelő kislány remekbe szabott szervája nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában