kosárlabda

2019.01.29. 17:30

Sikeresen szerepeltek az európai porondon

Jól szerepelt a Rátgéber Akadémia kadettcsapata a Budapesten megrendezett nemzetközi kosárlabdatorna, az U16-os European Youth Basketball League második fordulójában. A pécsi fiatalok a háromnapos bajnokságot végül két győzelemmel és két verséggel zárták, a szlovák B4SA Inter Bratislava (97-79) és a szerb KK DIV Basket gárdájánál is jobbnak bizonyultak (100-49).

Szabó D.

Ráadásul a baranyai fiatalok egy része a múlt héten még Isztambulban ünnepelhettek tornagyőzelmet, így rövid időn belül a második nemzetközi megmérettetésükön kellett helytállniuk.

– Elégedett vagyok a tornán mutatott játékunkkal, a játékosok fejlődése érdekében elengedhetetlenek az ilyen magas szintű nemzetközi megmérettetések. A kadett korosztállyal NBA-ritmusban játszottunk, január eleje óta 11 mérkőzésünk volt. Nagyon örülök, hogy a sorozatterhelésben végig jó játékot mutattunk és sérülésmentes volt ez a periódus, minden játékosomra számíthatok a folytatásban – mondta lapunknak Branislav Jemc, a Rátgtéber Akadémia kadett fiú csapatának vezetőedzője.

A Rátgéber Akadémia U16-os csapata: Merkl Barna, Kovács Bálint, Meszlényi Róbert, Rákosi Kornél, Pifkó Bálint, Kazy Balázs, Staubach Dávid, Slézia Máté, Bánfi Balázs, Schmera Gergely, Adam Abba Adamu, James Ugochukwu Nnaji.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában