ide jutottunk...

2019.05.08. 11:30

Borzasztó: a PEAC hetedik, a PINKK tizenegyedik lett

A pécsi, baranyai női kosárlabda legsötétebb szezonján vagyunk túl, ezt túlzás nélkül kijelenthetjük. A PEAC-Pécs a hetedik helyen végzett, a PINKK-Pécsi 424 a tizenegyediken, szurkolók nincsenek, ebből fakadóan hangulat sincs. Van még ­lejjebb?!

K. Mayer A.

A korábbi nagy sikerekhez szokott szurkolók számára borzasztó volt átélni ezt a szezont. Illetve: borzasztó lett volna átélni, ám a többség már nincs ott a lelátókon, a drukkerek jó része már a korábbi években elpártolt a sportágtól. Alig maradtak néhányan, akik akár Pécsett, akár Kozármislenyben kíváncsiak még a két csapat, a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 meccseire.

Nincs min csodálkozni. Az alaptézis itt is beigazolódott, miszerint igenis a jó eredmények, a sikerek vonzzák az embereket – a folyamatos kudarcokra és persze a színvonalasnak semmiképp sem nevezhető teljesítményekre senki sem kíváncsi. A PEAC-Pécs, vagyis úgy általánosságban a pécsi női kosárlabda az utóbbi években folyamatosan csúszik lefelé.

Elég rápillantani a mellékelt táblázatunkra: az utolsó bajnoki címet 2010-ben ünnepelte a MiZo-Pécs, ezt követően 2014-ben végzett még dobogón a pécsi csapat (immár PEAC-Pécs néven lett ezüstérmes Zseljko Djokiccsal), aztán a folytatásban se kép, se hang. Negyedik, ötödik, hatodik helyek, majd az utolsó két idényben két hetedik pozíció. Ez méltatlan a hagyományokhoz. Akárcsak a nézőszámok. Amíg a sikeres időszakban ezrek tomboltak a lelátón, most a szezon utolsó meccseire rendre egy-kétszáz néző maradt.

A PINKK-Pécsi 424 hasonló utat jár be. Gyakorlatilag majdhogynem a csúcson kezdte: első évében rögtön bronz­érmes lett, majd a következőben a dobogó tetejére is felállhatott. Aztán innen folyamatosan lefelé vezet az útja, egészen a mostani tizenegyedik helyig.

Ezzel párhuzamosan pedig az átlag nyolcvanas (!) nézőszámig.

S hogy mit hoz a jövő? Sok jóra, ugrásszerű javulásra biztosan nem lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában