Táncsport

2019.06.16. 11:52

Színes gálával zárják az első félévet

Látványos gálával zárja a félévet és a tavaszi versenyidényét a Pécsi Fordan Táncklub: június 16-án, vasárnap 16 órától több mint 300 fiatal népesíti be a Lauber Dezső Sportcsarnokot.

Szabó D.

A pécsi táncosokon kívül a klub pécsváradi, bólyi és szajki tagjai is szerepelni fognak. A rendezők idén is komoly közönségsikerre számítanak, hiszen a hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok tánckedvelő látogatja a színvonalas fordanos rendezvényeket.

Az évzáró esemény két, körülbelül másfél órás részből fog állni, és közel 300 táncos 50 produkciója mutatkozik be. Fellépnek az akrobatikus rock ’n’ roll párosok és leányformációk minden korosztályban, bemutatkoznak a Fashion Dance csoportok, valamint a klub referenciatáncosai, akik az elit vonalat képviselik. A gála legifjabb szereplői a manótornások és a minirockysok lesznek, akik nagyrészt a 4–6 éves korosztály képviselik, a Retro Táncműhely férfi boogie-woogie táncosa viszont túl van már az ötödik ikszen is. A produkciók a Pécsi Fordan Táncklub tizenöt oktatójának, illetve asszisztensének a munkáját dicséri.

A színes tánckavalkádban várhatóan mindenki megtalálja a számára legkedvesebb műfajt. A műsorszámok után minden fellépő színes emléklapot kap.

Az első részt az Európa-bajnok Elysum felnőtt női formációs csapata nyitja és zárja, mivel ők a gálán két koreográfiával is szerepelnek. A második rész nyitószáma pedig a legaktívabb és legeredményesebb fashiondance-csapat lesz, az Illusior. Fellép még többek között az Amazing Ladies, a Csacsogó Csibészek, a Hunters, a Heartbreakers és a Revolution csapat is.

A rendezvény ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség. A közönség kedvenc csoportja, párosa vagy táncosa egy serleggel lesz gazdagabb. De a nézők sem maradnak meglepetés nélkül, hiszen a szavazók között is értékes ajándékokat, utazásokat, utalványokat sorsolnak ki a rendezők.

A Fordan Táncklub első féléve pörgősre sikeredett. A négy kiemelt saját rendezésű verseny és gála mellett szinte minden hétvégére jutott egy-egy hazai, illetve nemzetközi táncverseny vagy bemutató. Ráadásul a Tanévzáró Gálával sem ér véget teljesen a tavaszi szezon, hiszen a közeljövőben rendezik meg Balatonfüreden a Magyar Sportszövetség Európa-bajnokságát, amelyen a Fordan Táncklub hét csapattal képviselteti magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában