sakk

2020.01.14. 21:21

Három szál stifoldert ért az első hely

Hagyomány már, hogy a baranyai község olyan sakkversenynek ad otthont, amelyen stifoldert lehet nyerni. A kilencedszer kiírt amatőr schnell tornán összesen 30-an indultak, közülük az A csoport legjobbjai részesültek a finom falatokban.

H. L.

Eredmények. A csoport (22 induló): 1. Juhász Zoltán (Karmin) 6,5 pont, 2. Hrubos Viktor (Karmin) 6,5, 3. Drinóczi Péter (Szentlőrinc) 6. B-csoport (8): 1. Demeter Ferenc (egyesületen kívül) 6, 2. Szécsej János (DOZSO) 4,5, 3. Láng Bence (Karmin) 4.

Különdíjak. Legjobb II. osztályú versenyző: Katona Péter (Karmin). Legjobb III. o.: Tari József (DOZSO). Legjobb IV. o.: B. Garai Lehel (Decs). Legjobb 70 év feletti: Kádár Gábor (Komló).

Az első helyezett három, a második kettő, a harmadik egy szál stifoldert kapott.

A Stifolder-kupa előtt egy nappal a Karmin SE Pécsett schnellversenyt rendezett, a 11 résztvevős tornát Tóth Dávid (Karmin) nyerte meg, Vágyi Erik (Budapest) és Juhász Zoltán (szintén Karmin) előtt.

Legközelebb a baranyai sakkozók szombaton Pécsváradon, az ifjúsági rapid versenysorozat újabb állomáshelyén játszanak, az év elején lesz még a megyei I. osztályú felnőtt csapatbajnokság 3. fordulója is. Februárban a fiatalok a diákolimpia megyei döntőjén ülnek asztalhoz, három kategóriában és két helyszínen, február elsején és 15-én Mecseknádasdon, 29-én pedig Lánycsókon versengenek egymással.

– Összeállt az idei versenynaptárunk, körülbelül annyiszor leszünk házigazdák, mint a korábbi években – hallottuk Bóta Andrástól, a Baranya Megyei Sakk Szövetség elnökétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában