Labdarúgás

2021.09.02. 13:22

Értékes gyűjteménnyel gazdagodtak a PMSC Öregfiúk

Egy igazi kincsesbányával lepte meg Huszti Zoltán a PMSC Öregfiúk Egyesületét.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Az ajándékozó egy óriási gyűjteményt adott át tegnap Mészáros Ferencnek magazinokból, újságcikkekből, műsorújságokból.

A Dunántúli Napló PMFC-ről és jogelődjeiről szóló cikkeit 1959-től kezdődően idén nyárig ragasztotta füzetekbe, de a Labdarúgás című folyóiratot 1963-tól kezdődően éves, kétéves bontásban be is köttette. Ezek mellett pedig több, a futballal általánosságban foglalkozó kiadványt is átadott, illetve néhány VHS-kazettára felvett mérkőzést is.

A szépen rendszerezett iratokból nem is volt nehéz kiválasztani egy olyat, amelyben a két ikonikus pécsi labdarúgó, Róth Antal és Mészáros Ferenc válogatott szerepléséről írtak akkori kollégáink.

A futballrajongók számára igazi kincsesbányák a szépen megőrzött iratok

Mészáros, az egyesület elnöke az átadáskor hangsúlyozta, hogy ezekkel az írásokkal mekkora érték került a birtokukba, amelynek megfelelő helyet fognak biztosítani a PMSC múzeumában, amit szeretnének kialakítani, mivel a klub tradícióinak ápolása a legfőbb céljuk. Most is felhívta a figyelmet arra, hogy mindenféle ereklyét, kupát, mezt szeretnének összegyűjteni, és akár fizetnének is azért, hogy letétbe ott hagyják náluk ezeket. Megmutatott most egy olyan kolompot is, amelyet egy szurkoló a Pécsi Dózsa 1970-es Newcastle elleni mérkőzésére készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában