Kosárlabda

2021.11.02. 14:38

Rátgéber László az a zseni, aki megvalósítja vízióit (galéria)

Tovább bővül, fejlődik a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amely mellé felépítik a dr. Hepp Ferenc rehabilitációsközpontot.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Letette a dr. Hepp Ferenc rehabilitációs és regenerációs központ alapkövét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kővári János fenntartható városfejlesztésért felelős biztos, valamint Rátgéber László, a róla elnevezett akadémia igazgatója.

– Azért szenzációs, hogy ezt a nevet kapja a létesítmény, mert van az idézőjelben nagy dr. Hepp Ferenc, aki Springfieldben az igazi Hall of Fame-ben az egyetlen magyar, és az európaiak között is első. Viszont van még egy nagy Hepp Ferencünk, aki több mint 30 évig volt a női válogatottunk orvosa, és egy rehabilitációs, regenerációs központot róla elnevezni nagyszerű – jelentette ki Rátgéber László megköszönve a Hepp-családnak az engedélyt a névhasználatra. – Ma az nyeri a versenyeket, aki előbb kipiheni magát.

Ezt követően felidézte azokat az időket, amikor Szijjártó Péterrel még mindketten a kosárlabdában dolgoztak, valamint méltatta a külügyminiszter munkabírását. Emellett pedig szót ejtett arról is, amikor a londoni olimpia női kosárlabda-döntőjére jegyeket szerzett az amerikai válogatottól Hepp Ferencnek.

– Megtisztelő ilyen körben letenni az alapkövet, és reméljük a jövő szezon elején ismét találkozunk az intézmény megnyitóján – zárta szavait.

Kővári János már azt emelte ki, hogy a pécsiek büszkék lehetnek az Akadémiára, hiszen a város második legnépszerűbb brandje.

– Szurkolóként néztem még a Lacinak és a csapatának a győzelmeit. Annak idején elképesztő hangulat volt a sportcsarnokban itt Pécsett, olyan azóta sem volt. Iványi Dalmától tudom, ezért a csapatnak is rendesen meg kellett dolgoznia Laci zsenialitása mellett. Úgyhogy a mindenkori csapatának is minden tiszteletem, akik bírják vele a tempót. Viszont épp ennek a tempónak köszönhető az, hogy itt állunk – méltatta a sportembert.

A külügyminiszter szót ejtett arról, mekkora dolog, hogy az akadémia miatt Pécsett, a sportág egyik fellegvárában rekordszámú gyerek kezd kosárlabdázni.

– Nem gondoltam volna, amikor Rátgéber Lászlóval megismerkedhettem a rövid, ámde remélem annál jobb emlékű győri kosárlabda szerepvállalásom kapcsán, hogy egyszer majd letesszük az alapkövet egy Nemzeti Kosárlabda Akadémiánál. Az élet hoz jó kiszámíthatatlan dolgokat is – jelentette ki Szijjártó Péter. – Vannak azok a kiválóan képzett emberek, akiknek remek terveik vannak, illetve vannak azok a zsenik, akiknek vannak vízióik. Aztán vannak azok a zsenik, akik ezeket meg is tudják valósítani. Önöknek Pécsett nagy szerencséjük van, mert Rátgéber László az utóbbiakhoz tartozik. Ha ez nem lenne így, akkor nem állna itt az ország legjobb Nemzeti Kosárlabda Akadémiája.

Kiemelte, hogy szívesen gondolunk magunkra, mint sportnemzet, de jó lenne, ha sportoló nemzetként is tennénk. Majd arra is kitért, hogy egyre több fiatal kezd el sportolni, s ezt egyre jobb körülmények között teheti meg.

– Szurkolunk neked Budapestről, Győrből is, Sopronból nem tudom – tette hozzá nevetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában