Asztalitenisz

2022.10.19. 19:58

Két vereséggel rajtolt a PEAC

Szűcs Zsolt

Fotó: Laufer László

A nyitónap mindkét mérkőzését elveszítette a PTE-PEAC Kaló Méh férfi asztalitenisz-csapata az ETTU Európa-kupában. Az egyetemisták a csehországi Havířovban elsőként a belga TTC Sokah Hoboken triója ellen álltak asztalhoz. A 0:3-as végeredmény nem tükrözi ugyan a három összecsapás teljes képét és szorosságát, ám számszerűen mégiscsak három vereséget takart.  

A nyitó összecsapáson Pető Zsolt Mathieu de Santillan ellen ragadott ütőt – majd szenvedett három játékban vereséget. Őt Demeter Lehel követte, a pécsiek legszorosabb és leghosszabb játékával, amely öt szettig húzódott, és a belga 3:2-es sikerével zárult. A sort Gerold Gábor zárta, ő Quentin Robinot-val szemben maradt alul, ugyancsak 3:0-al. 

Ekkor még reménykedtek a pécsiek, hogy az esti összecsapáson a házigazdák ellen sikerül szépíteni, ám csalódniuk kellett, hiszen az éppen lapzártánkkor véget érő ötödik játékkal együtt két győzelem mellett háromszor újra vesztesként hagyta el az asztalt a PEAC, így búcsúzhatott is továbbjutási álmaitól.  
A Havířov elleni délutáni meccsek eredményei: Zokhid Kenajev–Demeter Lehel 3:1, Pető Zsolt–Ondrej Bajger 3:0, Gerold Gábor–Jan Valenta 3:1, Kenajev–Pető 3:1, Bajger–Demeter 3:1.

A portugál GDCS Do Juncal elleni csütörtöki (17 óra) találkozó is élő videóadásban nyomon követhető a www.ettu.org honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában