Asztalitenisz

2022.11.24. 16:05

Nagyüzem az asztalnál: férfirangadó és újabb női kör az Extraligában

Sz. Zs.

A férfiaknál csak egy hétnyi pihenő, a hölgyeknél azonban két hónapos Csipkerózsika-álom után folytatódnak a hétvégén az asztalitenisz Extraliga küzdelmei. Előbbieknél Komlón egyenesen szuperrangadóval. A jelenleg öt meccsből 15 pontos Hügiéne KBSK ugyanis a tabellát előttük vezető, hatból hatot nyerő sokszoros bajnok CVSE Swietelsky Vulkán Fürdőt fogadja nyitányként már pénteken 16 órától. A komlóiaknál Szita 13, Sabján 11, Sebestyén 9, Wei Chen 7 győzelemnél jár a bajnokságban.

Míg a Komló legutóbb Szegeden diadalmaskodott meggyőző fölénnyel, pénteki vendégeik, Klampár Tibor celldömölki tanítványai legutóbb éppen a pécsieken kerekedtek felül 8-4-re. Igaz, a PTE-PEAC Kalo Méh másnap egy győri 10–0-al szépítve várhatta a folytatást. Amely egy újabb halasztott meccs okán ezúttal is duplázást jelent számára. Előbb 26-án, szombaton 11 órakor a DVTK-t, majd vasárnap 11-től a Csákvárt fogadják az egyetemisták, remélve, hogy pozitívra billenthetik eddigi 3:3-as, azaz éppen ötvenszázalékos mérlegüket.

És a hosszú csb-szünet után végre a PEAC női gárdája is asztalhoz állhat: a fiatal gárdára a sorsolás szerint négy meccs is vár a náluk megszokott összevont körben, Kiskunmajsán. A lányoknak a házigazdák mellett a fővárosi Statisztika-ifikkel, a Nyíregyházával és a Kanizsával kell megküzdeniük a két nap során.

A női Extraligában a tabellát egyelőre nem érdemes bömgészgetni az értékeléshez, hiszen a különféle halasztások miatt jelenleg a 2-től a 7-ig mindenféle mérkőzésszám megtalálható a csapatok neve mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában