Díjátadó

2023.01.10. 09:32

Szigetvári születésű úszó lett az Év fogyatékos női sportolója

MTI

Fotó: Szabó Miklós

Mint hétfőn este kiderült, a szigetvári születésű Pap Bianka lett a 2022-es év fogyatékos női sportolója, de a porondon láthattuk a dobogón végző Konkoly Zsófiát is, aki trénerével, Jancsik Árpáddal jelent meg a nívós eseményen.

– Nagyon nagy megtiszteltetés ez a díj, szeretnék gratulálni a jelöléshez Konkoly Zsófiának és Szvitacs Alexának is. Szeretném megköszönni az edzőimnek a felkészítést, a csapatomnak, a Vasasak a támogatást, és a családomnak is természetesen – vélekedett a díjazott Pap Bianka.

Továbbá az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot.

A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este. A sorrendek 423 szavazat alapján alakultak ki.
A fogyatékos sportolók versengésében a nőkről már szó esett, de érdemes a férfi kategóriát is megemlíteni, ahol Kiss Péter Pál parakajakozó zsebelte be a legtöbb szavazatot. A csapatok versenyében pedig a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint 12 ezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának Torzsás Ádámot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Balaton-átúszás szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől. A díjátadók között volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, a 11-szeres paralimpiai bajnok, felvidéki Henrieta Farkasova, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

 

Címkék#díjátadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában