Quad

2023.07.24. 20:00

Az ég kék, a fű zöld: az egerági quadversenyző ismét a dobogóra állhatott

Ugyan a rajt utáni kanyar kétszer is kifogott az egerági Ocskó Barnabáson, mindkétszer felszáguldott a dobogóra.

Móga Richárd

Fotó: Ocskó Barnabás

A közelmúltban Malino városában rendezték meg a horvátországi bajnokság második fordulóját, ahol az egerági quadversenyző, Ocskó Barnabás is bizonyította rátermettségét.

A nagy meleg kissé hátráltatta az indulókat, de a rajthoz állva minden kiválóság fejben átkapcsolt, és kizárólag a megmérettetésre fókuszált. A baranyai tehetség az időmérőn remeklésének köszönhetően a harmadik helyen végzett, ez pedig azt jelentette, hogy harmadikként választhatott a versenynapra rajtpozíciót.

A futam kezdetén aztán elpártolt tőle a szerencse: gyönyörűen rajtolt, azonban a kanyarban befordult a quad, így egészen az utolsó helyig visszacsúszott. Persze nem adta fel egy pillanatra sem, a kitartásának és az alázatának pedig meg is lett az eredménye. Körről körre előrébb jutott a nehéz ugratókkal, hullámsorokkal és kanyarokkal teli terepen, így végül harmadikként zárt.

A quadversenyek mellett a Motocross legjobbjai is összemérték erejüket. Utóbbin rengeteg baleset történt, emiatt jócskán csúszott a menetrend, így a quadosok igencsak elfáradtak, mire ismételten rajthoz állhattak. Természetesen az első próbatétel alapján Ocskó ismét harmadikként választhatott pozíciót. Aztán igazi déjá vu érzése lehetett: fantassztikusan rajtolt, majd a nagy sebesség hatására a kanyar ismét kifogott rajta és vetélytársai lehagyták.
Ennek ellenére már az első körben elkezdte ledolgozni hátrányát, így a bravúros második hely igencsak felértékelődik. Ezzel tehát Ocskó Barnabás az összetettben másodikként végzett, így az eddigi versenyek alapján jelenleg a horvát bajnokságban is a második pozíciót foglalja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában