Kézilabda

2023.08.29. 20:00

Színvonalas meccseket hozott az emléktorna

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Újra színvonalas tornát, mérkőzéseket hozott a Füzesi Ferenc Emléktorna a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola rendezésében, amelyen U17-es lány és fiú csapatok csaptak össze.

Az ANK sportcsarnokában a rendező csapat mellett a Mohács, a Dunaújváros és a PTE PEAC csapott össze az aranyért. Végül utóbbi pécsi gárda végső sikerével zárult a torna, hiszen veretlenül masírozott át ellenfelein. A házigazda jó vendéglátó volt, nem rontotta el az érkezők kedvét azzal, hogy legyőzte volna őket.

A fiúk a PTE TTK csarnokában két csoportban mérkőztek. Egyik oldalon a Csurgó, másikon az Orosháza végzett a triója végén, így egymással csaptak össze az 5. helyért. Előbbi nyerte meg a helyosztót. A két második, a házigazda és a Tatabánya bronzmeccséből a bányászok jöttek ki jobban. Az arany végül a Carbonex-Komlóhoz kerül, miután a fináléban legyőzte a Balmazújváros gárdáját nyolccal.

A lány eredmények: PSN–PEAC 11–31, Mohács–Dunaújváros 22–24, PEAC–Mohács 35–17, PSN–Dunaújváros 18–18, Dunaújváros–PEAC 15–30, PSN–Mohács 18–21.

A lány végeredmény: 1. PTE-PEAC, 2. Dunaújváros, 3. Mohácsi TE 1888, 4. PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola.

Fiú eredmények: PSN–Balmazújváros 26–26, Komló–Csurgó 28–24, PSN–Orosháza 31–13, Tatabánya–Komló 24–32, Balmazújváros–Orosháza 52–32, Tatabánya–Csurgó 27–22, Csurgó–Orosháza 28–25 (az 5. helyért), PSN–Tatabánya 20–23 (bronzmeccs), Komló–Balmazújváros 30–22 (döntő).

A fiú végeredmény: 1. Carbonex-Komló, 2. Balmazújváros, 3. Tatabánya, 4. PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola, 5. Csugó, 6. Orosháza.

Különdíjasok

Legjobb hazai játékosok (Füzesi Ferenc-díj): Jauck Julianna, Várnagy Márton.

Legjobb lány kapus (Kovacsics Miklós-díj): Kovács-Gregor Lili (PTE-PEAC).

Legjobb lány játékos (Schmidtné Holub Mária-díj): Szabó Vanda (DKKA).

Gólkirálynő (Németh Zoltán-díj): Bencsik Lilla (Mohácsi TE).

Legjobb fiú kapus (Tóth András-díj): Dániel Márton (Tatabánya).

Legjobb fiú játékos (Perger Ferenc-díj): Pataki Balázs (Komló).

Gólkirály (Németh Zoltán-díj): Varga János (Balmazújváros).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában