Ritmikus gimnasztika

2023.09.15. 09:30

Egyedüli vidékiként került be egy nagyszerű programba Hesz Franciska Míra

Egyedüli vidékiként került be a Héraklész programba a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület kiválósága, Hesz Franciska Míra.

Móga Richárd

Forrás: Pécsi RGSE

Hesz Franciska Míra, a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület versenyzője, és edzője, Ekaterina Dologa különleges szakmai napon vehetett részt a Puskás Arénában több száz sportoló és edzőik körében, akik bekerültek a legkiválóbb fiatal sportolókat támogató Héraklész programba.

A huszonkét éve indult program célja a kezdetek óta az utánpótlás-nevelés támogatása, hogy segítsen a legjobb fiatal sportolóknak eljutni a csúcsra. A Héraklész program idei megújításának köszönhetően az eddigi húsz helyett immár harminchét sportág kiemelkedő tehetségeinek nyújt támogatást, így ez az első esztendő, hogy a ritmikus gimnasztikázók is ott lehetnek a jövő bajnokai között.

A programban résztvevő 900 sportolónak nemcsak a felkészülését segítik központilag, hanem a kibővített sportegészségügyi és sportanalitikai támogatásnak köszönhetően immár a felnőttekhez hasonló háttér áll majd rendelkezésükre a sérülések megelőzésére és az esetleges rehabilitációra.

A 15 „héraklészos” ritmikus gimnasztikázó közül kizárólag a Pécsi RGSE junior versenyzője, Hesz Franciska Míra vidéki.

A baranyai sportoló öt éves kora óta edz az egyesületben, mely versenysportban az ország legeredményesebb vidéki egyesülete. Tizenhárom éves, idén ő a legfiatalabb a juniorok között. Már évek óta tudatosan készül arra, hogy a legjobbak között legyen országos szinten is. Második éve már egyedi munkarend szerint jár a PTE Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskolába, így minden nap 5-6 órát tud edzeni. 

– Az őszi szezont Zadarban kezdi, majd következik a Pécs kupa nemzetközi verseny, aztán pedig a junior válogató versenyek, melyek eredménye alapján nevezik meg a 2024-es év junior egyéni válogatott keret tagjait. Nem lesz könnyű, hiszen a sportág alapvetően Budapest központú, de szerencsére minden ehhez szükséges szakmai tudás és megfelelő edzőterem is rendelkezésünkre áll az egyesületünkben – nyilatkozta lapunknak Hesz Zoltán, a Pécsi RGSE elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában