Futsal

2023.10.17. 14:20

Csalóka eredmény: sokáig állta a sarat a többszörös magyar bajnok otthonában a PTE-PEAC

Móga Richárd

A háromszoros bajnoki, kétszeres Magyar Kupa és Szuperkupa győztes Berettyóújfalu otthonában léphetett parkettre a PTE-PEAC futsalcsapata az élvonalbeli bajnokság nyolcadik fordulójában. A tabellát látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy az esélytelenek nyugalmával szállhatott harcba a pécsi klub, azonban a hatodik percben egy hazai hibát kegyetlenül megbüntetett Élő Tibor legénysége, így sokak meglepetésére a vendégcsapat szerzett vezetést.

Ezt követően a házigazda hatalmas fölényben játszott, futószalagon jöttek a nagy helyzetek, viszont csak a kapufákat sikerült eltalálni egészen a tizennyolcadik percig, mikoris Rábl egyenlített. A fordulás után a Berettyóújfalu ott folytatta, ahol abbahagyta: egy remek szabadrúgás után Henrique szép gólt szerzett, a harmincötödik percben pedig kiszakadt a gólzsák.

Berettyóújfalu–PTE-PEAC 5–1 (1–1)

Férfi Futsal NB I., nyolcadik forduló. Berettyóújfalu. Vezette: Takács Á. (Nyekita, Urgyán). MVFC Berettyóújfalu: Sándor M. – Nagy I., Rábl, Iszák, Nagy K. Cserék: Mezei, Korcsmáros, Erdei Sz., Da Silva, Erdei K., Magyar Cs., Nagy D., Henrique, Szabó P. Vezetőedző: Trencsényi János. PTE-PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koller, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Spánitz, Hajnal. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Rábl (18.), Henrique (27.), Nagy I. (35.), Nagy K. (38.), Iszák (39.), illetve Karamarkovic (6.).

Tóth Márk, a PEAC kiválósága: – Egy jobb képességű, többszörös magyar bajnok Berettyóújfalu ellen szenvedtünk vereséget, viszont az eredmény csalóka lehet. Mi szereztünk vezetést, és a félidőre úgy vonultunk be 1-1-es állással, hogyha pontozásra menne ez a sport, akkor sem az ellenfél vezetne. A második félidőben viszont fejben és lábon se bírtuk már úgy a tempót, ahogy azt az első félidőben, de öt perccel a vége előtt is még nyílt volt a mérkőzés 2–1 es állásnál, ekkor viszont nyílt az a bizonyos olló. Az utolsó öt percre szétestünk, ami fájó, mert így mást mutat az eredmény, mint ami a meccs képe volt. Ki szeretném emelni, hogy labdakihozatalokban nagyot léptünk előre. Pénteken fontos meccs vár ránk a DEAC ellen, várunk minden szurkolót! Azt garantálhatom hogy egy végletekig kiélezett, pörgős meccsre van kilátás, ahol remélhetőleg megszerezzük az első győzelmünket!

Ez következik (10.20.):  PTE-PEAC–DEAC (19.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában