A stadionban lenne ez ereklyék helye

2023.11.23. 19:40

A méltó helyszínre még várnak, de szorgosan gyűjtik a múzeumba való relikviákat a PMSC öregfiúi (galéria)

Az elmúlt időszakban parkolópályára került az a projekt, amit minden pécsi futballrajongó a szívén visel. A PMFC-nek új, modern stadion kellene, ami nem csak a mindenkori labdarúgókat szolgálja ki tökéletesen, de a szurkolókat is. A PMSC Öregfiúk Egyesülete támogatóival, s a klubbal azonban továbbra is töretlenül dolgozik azon, ha egyszer végre elkészül az új aréna, akkor megtöltse a korszerű köntöst tradícióval, történetekkel, hősökkel.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A KTCHN-ben gyűltek össze a PMSC egykori kiválóságai, hogy megmutassák az eddig sikeresen begyűjtött ereklyék egy részét, amelyek már kiállításra készen várják, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a klub leendő stadionjában.

– A múzeum ötlete régóta megvan, amit az új stadionban kellene elhelyezni – jelentette ki Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk egyesületének elnöke. – A projekt kezdetén Bánki Erik úr is azt mondta, ott lesz elhelyezve, ha lesz stadion. Persze akkor még nem volt ehhez elegendő ereklye a birtokunkban, azonban szépen visszatalálnak ezek hozzánk. A célunk még mindig az, hogy a PMFC jövőbeni otthonában kialakíthassunk egy ilyen közösségi teret. Mostanra már lenne is mit elhelyezni ott, s folyamatosan dolgozunk azon Réfi Gábor vezetésével, hogy tovább duzzadjon a gyűjtemény.

A klub rajongói egészen biztosan libabőrösek lesznek, ha egyszer ott sétálhatnak Dárdai Pál, Lovrencsics Gergő, vagy éppen Lantos Levente bekereteztetett, fotóval ellátott mezei előtt, s szemügyre vehetik a 86-os világbajnokságon használt labdát, a Newcastle, a Manchester United és a Feyenoord zászlóit, vagy épp Rapp Imre müncheni olimpián használt táskáját, hiszen Megyeri Károlyra és az együttes más ikonjaira is ilyen hatással voltak ezek. Sőt, az eseményre érkezve újabb relikviákkal egészítették ki a kollekciót. Egyelőre azonban így csak arra lesz lehetősége az egyesületnek, hogy az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban elhelyezzen ezekből néhányat, hiszen ott nincs elegendő hely arra, hogy egy igazi, a pécsi labdarúgás múltjához méltó múzeumot hozzanak létre, ami nem csak a fanatikusoknak, de a jövő pécsi futballistáinak is rengeteget jelenthet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában