Tenisz

2023.11.22. 12:01

Bekerült a világ kilencszáz legjobb női teniszezője közé

Móga Richárd

Forrás: Bartha Panna

Már három hónapja éli az amerikai álmot a PVTC kiválósága, Bartha Panna, aki az elmúlt időszakban három színvonalas tornán is letehette névjegyét, sőt, a legfrissebb női világranglistán már ott van a legjobb 900 teniszező között.

Szeptember végén még salakon bizonyíthatott Amerikában, ahol gond nélkül bejutott a nyolcaddöntőbe (Andrade Sabando 0:6, 2:6), ott azonban ellenfele hátrányból fordított (Urrutia 5:7, 7:6, 7:5).

Pár héttel később sokkal eredményesebben szerepelt keménypályán, ugyanis három akadályt is sikerrel vett, majd az elődöntőben a japán Miyamoto jelentette a végállomást (3:6, 2:6).

Legutóbb Dominikán ragadt ütőt a pécsi lány, azonban a legjobb harminckettő között kiesett. Mindenesetre aktivitásának és jópár kiváló eredményének köszönhetően így is előrelépett a huszonnyolc pozíciót a női világranglistán, ami azt jelenti, hogy jelenleg a 892. helyen tanyázik. Ezzel ő a tizenegyedik legjobb női magyar teniszező a világranglista szerint. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában