Kosárlabda

2023.11.28. 13:00

Decemberben jön a kupában a pécsi kosár derbi

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Megvan az időpontja a pécsi városi rangadónak a férfikosárlabda Hepp Kupában. A PVSK-Veolia NB I. B. Piros-csoportjában szereplő gárdája fogadja majd december 5-én az NKA Universitas Pécs II. alakulatát, amely az NB I. B. Zöld-csoportjában vitézkedik Csirke Ferenc irányításával, így ez a mérkőzés ilyen szempontból is pikáns összecsapást ígér.

Mint ismert, a kosárlabda bajnokságok esetében a Piros-csoport magasabb osztálynak számít, mint a Zöld, azaz gyakorlatban egy a második vonalban veretlenül éllovas együttes lát majd vendégül egy a harmadik vonalban 5 győzelemmel és 4 vereséggel álló, fiatalokból verbuvált csapatot.

Az NKA II. az idei Hepp Kupa kiírásban két mérkőzést játszott eddig. A Dombóvári Kosársulit 78–56-ra, majd a NEOsport-Kozármislenyt 104–51-re verték, így jutottak el eddig a körig.

A tavalyi végső győztes PVSK-nak ebben az idényben egy meccset kellett csak megvívnia eddig ebben a kiírásban, akkor a Kanizsa KK-t 104–63-ra verte.

A Kozármisleny, mint azt az előbbiekben írtuk, az NKA ellen esett ki a Bonyhád legyőzését követően. A PTE-PEAC ugyan a paksi U23-as gárdát legyűrte, a Dávid Kornél Akadémia már nagy falatnak bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában