Labdarúgás

2023.11.24. 20:00

Még elejtenének egy-egy nagy vadat a hideg télre

Négy labdarúgócsapat utoljára lép pályára ebben a naptári évben az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokságban, így nem lenne meglepő, ha ezek az együttesek megállíthatatlanul robognának előre. A Bóly a legrosszabb formában lévő klub otthonában vigasztalódna, míg a listavezető Villány Siklóson nyújtaná tovább kiváló sorozatát.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

November 25., szombat, 11.00 

PTE PEAC II.– Bóly 

Izgalmasnak ígérkező találkozóval indul az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság utolsó teljes őszi fordulója, így érdemes lesz kilátogatni a PMFC Stadionba. Mindkét oldalon elég komoly betegség, illetve sérüléshullám uralkodik, így a vezetőedzőknek nincs könnyű dolguk, de természetesen mindkét fél szeretné győzelemmel zárni ezt a naptári évet. A PTE PEAC II. október közepe óta nem nyert meccset, ez némileg frusztrálhatja a játékosokat, de motiváló lehet, hogy ezúttal épp a tavalyi bronzérmes ellen lehet visszatérni a helyes útra, ráadásul hazai környezetben. A Bólynak is volt már erősebb szériája, de ennek ellenére természetesen Horváth Dávid Csaba legénysége számít esélyesebbnek. Októberben, a két csapat egymás elleni találkozóján nem volt kérdés, akkor egy félidő alatt lezárta a párharcot a Bóly (3–0), de jelenleg ennyi sebzett és fáradt harcossal bizony megjósolhatatlan a végkimenetel. 

 

Molnár Gábor, a PTE PEAC II. vezetőedzője: – Az elmúlt néhány mérkőzés végkimenetele nem úgy alakult, mint ahogyan azt előzetesen terveztük. Nem mi számítunk az összecsapás favoritjának, mindezek ellenére szeretnénk a szezont hazai pályán győzelemmel zárni, és némiképpen javítani az őszi produkciónkat. 

Horváth Dávid Csaba, a Bóly vezetőedzője: – A félszezon utolsó mérkőzése következik, ahol mindenképp győzni szeretnénk, és így lezárni ezt a nehéz évet. A csapatom formáját nehéz megállapítani, hiszen két hete szinte nem tudtunk edzeni sem, illetve a sok betegség rányomta a bélyegét az előző fordulóra. Bízom benne, hogy ezen a mérkőzésen a szebb arcunkat tudjuk majd mutatni. Ezúton is szeretnék gratulálni mind a nyolc együttesnek, hogy egy ilyen nehéz év után, ahol csapatok szűntek meg, vagy léptek vissza, megmaradt a tisztesség, a Fair Play szelleme és az egymás iránti tisztelet. Sikeres új évet kívánok minden egyesületnek!

November 25., szombat, 12.30 

PVSK–Lovászhetény-Pécsvárad 

A PVSK rápihenhetett a bajnokaspiráns elleni összecsapásra, de Varga László alakulata is önbizalommal telve várhatja a hétvégi fordulót, ugyanis legutóbb magabiztos győzelmet aratott a Lovászhetény-Pécsvárad a Bóly vendégeként (0–4). A két csapat október elején mérkőzött meg egymással először az idei szezonban, s akkor a bajnoki aranyéremre pályázó klub Németh Adrián büntetőjével begyűjtötte a győzelmet. Igaz, az a PVSK akkor még finoman szólva is romokban volt. A romokat azóta sem takarították el, de Schneider Gábor talált egy receptet, ami látszólag működik. Nem számítunk gólgazdag mérkőzésre, de ebben bízik a PVSK is, ugyanis nehéz elképzelni azt, hogy a legjobban védekező Lovászhetény-Pécsvárad ellen majd ontja a gólokat a pécsi klub. 

November 25., szombat, 13.00 

Siklós–Villány 

A Villány nem szereti a stresszmentes meccseket, erre rájöhettünk az elmúlt időszakokban, csoda, hogy a szurkolók ezt ilyen jól bírják. Mindenesetre az első helyet nem kell megmagyarázni. Jól teljesít Kósa Zoltán alakulata, ez nem vitás. Persze ettől talán még eltökéltebb a Siklós, hiszen egy vadejtéssel bizony lehetne üzenni az egész mezőnynek. Na meg lehetne tovább tapadni a jelenlegi harmadikra, erre pedig bizonyára nem sokan tettek volna még az idény kezdetén. A bravúrhoz már a hetedik körben is közel volt Bíró Ferenc legénysége, de akkor végül Wiesner Szabolcs egyetlen találata elég volt a villányi sikerhez. 

Komló– Nagykozár 

A PTE PEAC második számú csapatát leszámítva a mezőny két leggyengébb formájában lévő együttese mérkőzik meg egymással Komlón. Kettejük első idénybéli találkozója tüzesen indult, hiszen Nagykozárban már az első percben előnyhöz jutott a vendégcsapat, majd a második percben egyenlített is a házigazda. A csattanóra akkor nyolcvanöt percet kellett várni, mikor is a csereként beálló Farkas Krisztián kilencpercnyi játék után bevette Béres Mihály Sebestyén kapuját, s ezzel kialakította a végeredményt. Mi gólgazdag ütközetre tippelnénk, ahol mindkét klub felvállalja majd a nyíltsisakos-küzdelmet, és a véghajrában már nem marad különösebb izgalom. 
 

Megyei I. osztály

Helyezés

Név

Mérkőzés

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Lőtt/kapott gól

Pont

1.

Villány

12

9

2

1

30-13

29

2.

Lovászhetény-Pécsvárad

12

9

1

2

28-10

28

3.

Bóly

13

7

2

4

25-20

23

4.

Siklós

12

5

2

5

14-24

17

5.

Komló

13

4

5

4

23-24

17

6.

PTE PEAC II.

13

4

3

6

20-21

15

7.

Nagykozár

13

2

2

9

14-29

8

8.

PVSK

12

1

1

10

4-17

4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában