Cselgáncs

2023.11.16. 12:00

Megmérették magukat az Európa-kupán a pécsiek

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Megmérették magukat a PVSK cselgáncsozói az ifjúsági Európa-kupán, ahol 28 ország 512 sportolója igyekezte felküzdeni magát a dobogóra. 

Kersics Antal szakmai vezető beszámolója szerint Pergel Tamásnak az 55 kilo­grammos súlycsoportban nem volt szerencséje, ugyanis bolgár ellenfele már az első körben legyőzte, s mivel a következő csatájában ő is kikapott, így nem mehetett a vigaszágra a pécsi tehetség. Kosztor-Nemes Marcell a 66 kilósok között egy francia riválissal került először szembe, akit térdre kényszerített, majd egy cseh rivális sem tudta megállítani, végül neki is egy bolgár vetélytárs okozta a vesztét. 

A hölgyek között Máj Veronika és Takács Sára az 57 kilogrammos súlycsoportban versenyzett. Előbbi a nyolcig menetelt, de ott egy cseh fiatal jobb volt nála. A vigaszágon aztán egy lengyel rivális is jobbnak bizonyult, így kilencedik lett. Takács egy lengyel, majd a vigaszágon egy olasz lánnyal került szembe, nyernie nem sikerült egyik ellen sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában