Olimpia és Paralimpia

2023.11.14. 16:01

Minden idők legjobb eredményére hajtanak: Konkoly a párizsi kvalifikáció gondolatával ébred

Móga Richárd

Fotó: Török Attila

A közelmúltban a Párisi Udvar adott otthont a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közös sajtótájékoztatójának. 

Az esemény keretében dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár bejelentette, hogy az állami sportvezetés több fronton is támogatni fogja a magyar csapat felkészülését a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra. A Magyar Paralimpiai Csapat esetében ez 300 millió forint támogatást jelent a sportolók kiutazásának és kint tartózkodásának költségeire. 

– A csapat és a Magyar Paralimpiai Bizottság célja a játékokra nézve továbbra is az, hogy minden idők legnagyobb csapatával minden idők legjobb eredményét érjük el Párizsban – emelte ki Szabó László, az MPB elnöke. 

A sajtótájékoztatón sportolók is részt vettek: a paralimpiai sportokat Konkoly Zsófia paralimpiai, világ- és Európa-bajnok paraúszó, az olimpiai sportokat Vogel Soma paralimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó képviselte. 

A PSN Zrt. kiválósága, Konkoly Zsófia immár a harmadik paralimpiájára készül, de jó előjelnek tekinti, hogy már a játékok előtt egy évvel sikerült megszereznie a kijutáshoz szükséges kvótát. Elárulta, már most minden reggel azzal a gondolattal ébred, hogy sikerült a párizsi kvalifikáció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában