Labdarúgás

2023.12.10. 14:56

Megküzdött a borzalmas pályával, és begyötörte a győzelmet érő gólt a PMFC

Egygólos győzelemmel zárta a 2023-as évet a PMFC labdarúgócsapata az NB II.-ben. A mérkőzés egyetlen találatát Gera jegyezte a 83. percben egy szabadrúgást követően, amire Slakta borzalmasan mozdult ki a kapujából.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Mosonmagyaróvár-Pécs Nem csupán egymással, de a pályával is elég rendesen kellett küzdenie az óváriaknak és a PMFC-nek, hiszen maradtak havas foltok a gyepen a tisztítás után is, s ez szép lassan sártengert eredményezett, ahogyan olvadt a játékosok taposásától.

Ugyan a hazaiak azzal a reménnyel léptek a pályára, hogy elmozdulhatnak az utolsó helyről, nem igazán kezdeményetek, s a 9. percben már a Pécs szerezhetett volna vezetést. A beívelést ugyanis Slakta a mezőnybe bokszolta, de éppen Szeleshez, aki 22 méterről lőtt is, de nem találta el az üres kaput.

Később kétszer is Tóth-Gábor ugrott ki, de először passzát Slakta halászta el Gyurkits elől, majd rossz döntést hozott, s a sárban lelassuló labda egy védőnél kötött ki.

Ezeket az akciókat leszámítva a két kapus szíverésének nem kellett felgyorsulnia, mert nem volt lövés sem, nem hogy a kaput eltalálták volna a felek.
A fordulás után már a Mosonmagyaróvárnak is volt kísérlete. Szabadrúgásból Szalka tesztelte volna Helesfayt, de ő könnyedén hárította a kísérletet, majd egy bedobás után a hazaiak támadója a kapu mellé tekert.

A 70. percben úgy tűnt, a pécsiek megszerzik a vezetést. Szabó Máté balról beívelt labdját Harsányi pöckölte a gólvonal felé a hosszú kapufánál, de egy védő tisztázott miközben a piros-feketék már ünnepeltek volna. Percekkel később a másik oldalon is felbukkant egy Szabó, Szabó Bence, aki 23 méterről lőtt, de Helesfay védeni tudott.

Végül aztán sikerült a Pécsnek bevennie a Mosonmagyaróvár kapuját. Egy távoli jobb oldali szabadrúgásnál Slakta a labda mellé ütött, s Gera be tudta sodorni combbal a hálóba a labdát öt méterről.

Próbálkoztak ugyan a hazaiak az egyenlítéssel, s volt, hogy nem is jártak tőle messze, de Helesfay jelenléte épp elég zavaró volt, hogy 15 méterről is centikkel, de elkerülje a kaput a labda.

MOSONMAGYARÓVÁR–PMFC 0–1 (0–0)
Labdarúgó NB II., 18. forduló. Mosonmagyaróvár, 200 néző. Vezette: Jakab (Szalai, Vörös). 
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita, Tullner, Czingráber, Horváth K. – Végső, Szabó B. – Vukaszovics, Illés D. (Papp L., 82.), Szalka (Takács T., 65.) – Puhtyejev (Korbély, 76.). Megbízott edző: Király József. 
PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz L., Pejovics, Majnovics (Hadaró, 84.) – Krausz, Szeles T. (Gera Z., 79.) – Harsányi, Gyurkits (Szabó M., 69.), Bukovics (Bachesz, 79.) – Tóth-Gábor (Takács Zs., 79.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.
Gólszerző: Gera (83.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában