Kosárlabda

2024.01.23. 16:01

Győzni mennek az ország másik felébe

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Tovább robog kitűzött céljai felé a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, ráadásul a Hübner Nyíregyháza BS elleni vendégszereplés sem ígérkezik sétagaloppnak a NB I. B. Piros-csoportjának 17. fordulójában. Az egy dolog, hogy igencsak hosszú út vár Szrecsko Szekulovics legénységére, az is tiszteletet parancsoló, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei klub úgy tűnik, magára talált, hiszen legutóbbi három bajnokiját egyaránt sikerrel vette.

Ha a két együttes legutóbbi egymás elleni csatájából indulunk ki, akkor ezúttal is egy küzdelmes, kiélezett ütközetre számíthatunk szerdán 17 órától. Október közepén ugyanis az első negyedben egy ponttal jobbnak bizonyult a PVSK, majd a második felvonásban gyakorlatilag állva hagyta ellenfelét, de ennek ellenére a hátralévő időben sem adta magát könnyen a Nyíregyháza (107–93; 23–22, 33–22, 20–21, 31–28).

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, mindkét csapat jobban muzsikál, így remélhetőleg a semleges szurkolók is jól szórakoznak majd.

További mérkőzések a fordulóból: Budafok–Újbuda, Jászberényi–Salgótarján, TF-BO–Óbudai Kaszások, BKG PRIMA Akadémia–CKE, Phoenix-MT Fót–Vasas Akadémia.
Az állás: 1. PVSK 31 pont, 2. Vasas Akadémi 31 pont, 3. Újbuda 30 pont...11. Nyíregyháza 21 pont...14. Salgótarján 19 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában