Labdarúgás

2024.01.15. 14:20

Két és fél éves eltiltás, valamint súlyos pénzbüntetések repkedtek a decemberi balhé miatt

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Nagy port kavart a decemberben félbeszakadt Lovászhetény-Pécsvárad KFT–Villány TC vármegyei I.-es bajnoki, így nem meglepő, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Vármegyei Igazgatóság is kemény büntetéseket szabott ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, az említett összecsapáson az egyik villányi szurkoló megütötte a partjelzőt. Igaz, az ütközet a hírek szerint csak később, egy másik incidensnél ért véget már a hosszabbításban 1–1-es állásnál.

A határozatban úgy áll, hogy a villányi drukker, Minorics Balázs az első számú játékvezető asszisztenst kézzel arcon ütötte, majd később közvetlen közelről megfenyegette, amiért a mérkőzést a játékvezető félbeszakította, majd beszüntette. Ezért a tettért 2026.07.01-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltották az érintettet.

Az alakulatok sem úszták meg szárazon az esetet: a Villány labdarúgócsapata 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott, továbbá három hazai bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőrt kell fogadniuk. A Lovászhetény-Pécsvárad labdarúgócsapata 50 ezer forintos pénzbüntetést kapott, amiért a sportszervezet a rendezéssel kapcsolatos feladatait nem megfelelően látta el (nem biztosított előírt létszámú rendezői gárdát, mely közrejátszott abban, hogy a mérkőzést rendzavarás miatt a játékvezető félbeszakította, majd beszüntette).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában