Kosárlabda

2024.01.24. 11:01

Nagy esély: kijuthatnak a párizsi ötkarikás játékokra

Móga Richárd

Forrás: hunbasket.hu

Számos alkalommal volt már baranyai érdekeltség a 3x3-as tornákon, így érdemes nyomon követni a közeljövőben esedékes olimpiai selejtezőtornát.

A 3x3-as olimpiai selejtezőtornák helyszínei és időpontjai:

1. torna: Hong Kong (Kína), 2024. április
2. torna: Utsunomiya (Japán), 2024. május 3-5.
3. torna: Debrecen (Magyarország), 2024. május 16-19.

Az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet, ellenfeleink pedig az alábbi országok lesznek: Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom, Chile. Mint ismert, az első kvalifikációs versenyről nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Amennyiben ez nem sikerül, akkor a hölgyek a harmadik tornán is ott lehetnek majd, ahol már a férfiak is szerepelni fognak.

A férfi torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország.

A női torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael.

Az első két selejtezőtornáról nemenként 1-1, a harmadik tornáról nemenként 3-3 csapat szerez jogot az olimpiai részvételre. Amennyiben valaki kivívja a részvétel jogát az első vagy a második tornán, akkor a harmadikon már nem lesz ott, helyére a NOB által elfogadott rendszer alapján fognak kijelölni új csapatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában