Diákolimpia

2024.02.12. 13:10

Aranyba borult Szigetvár: nagy jövő előtt állnak a baranyai tehetségek

Móga Richárd

Forrás: Diákolimpia

Fotó: Blasius Photography-Horvath Balazs

A hétvégén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjének, ahol többek között a szigetvári Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, valamint a Pécsi Meszesi Általános Iskola legjobbjai is bizonyíthattak.

Szombaton az I-II.-es korcsoportos fiúk küzdhettek meg egymással 12 órától, a pécsi csapat viszont a csoportmérkőzések során csak megizzasztani bírta ellenfeleit, így végül tizennegyedik helyen zárt ebben a kategóriában. A szigetvári együttes szerencsésebb volt, ugyanis mindhárom csoportmeccsét 5–2-es sikerrel vette, majd a középdöntőben az Eötvös József Katolikus Ált. Isk. és Óvoda sem jelentett problémát (4–3), azonban az elődöntőben az egyik miskolci alakulat nem kegyelmezett (5–2), ráadásul a bronzcsatában a másik miskolci brigád is jobbnak bizonyult (7–0).

A lányoknál az I.-es korcsoportban negyedikként végzett a Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, a II.-es korcsoportban indulók közül viszont nem talált legyőzőre a szigetvári suli. Igaz, a finálé végletekig kiélezett küzdelmet hozott, köszönhetően többek között a Miskolc remeklésének is (4–3), na de ragyogó aranyéremmel a baranyai intézmény büszkélkedhet a magas színvonalú megmérettetést követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában