Kosárlabda

2024.02.12. 14:03

Bejelentették, meddig marad Csirke Ferenc az NKA Universitas Pécs élén

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Bizonytalan volt az elmúlt hetekben, hogy az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata éléről távozó Goran Tadic helyét mennyi időre vette át Csirke Ferenc. Két NB I.-es mérkőzést, egy győzelmet és egy vereséget követően most a klub bejelentést tett, arról, hogy új megállapodásra jutottak a trénerrel. A szakvezető a következő idény végéig írt alá.

– Miután eljöttem Paksról, nem kerestem a felnőtt kosárlabdát, zsinórban ez volt a tizenharmadik szezonom – jegyezte meg Csirke a klub felületein. – A Nemzeti Kosárlabda Akadémián fantasztikus munkával találtak meg, válogatott tehetségekkel dolgozhattam, ami nagyon szép feladat, ráadásul a játékosok fejlesztése mellett az U20-asoknál volt egy további célunk is, megnyerni a bajnokságot! Aztán jött a felkérés a felnőtt csapat vezetőedzői pozíciójára, amit úgy éltem meg, hogy ha eddig elvállaltam, hogy segítem a munkát az Akadémián, akkor nem hiszem, hogy nemet lehetett volna mondani erre a feladatra. Megkönnyítette a helyzetemet, hogy eddig is volt rálátásom a felnőtt csapatra, így tisztában voltam vele, hogy mind hozzáállás, mind kohézió szempontjából ez egy ideális társaság. A másik nagyon fontos dolog pedig az volt, hogy én full pécsinek vallom magam, s ha bármennyit tehetek azért, hogy a pécsi szurkolók örüljenek, akkor csinálom!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában